Ovo pivo je odležavalo u hrastovim bačvama dotad korištenim za starenje Scotch viskija. Kombiniranjem više vrsta škotskih sladova, selekcioniranih hmeljeva, te aroma viskija preuzetih tijekom odležavanja u hrastovim bačvama, dobiveno je vrhunsko pivo koje pruža jedinstveno osjetilno iskustvo za prave pivoljupce.
Anchor Steam® Beer svoju tamno-jantarnu boju, gustu i kremoznu pjenu, te bogat, karakterističan okus duguje jednom povijesnom procesu proizvodnje piva kao nigdje drugdje. Naime, taj proces kombinira duboko štovanje zanatske pivarske tradicije s mnogo desetljeća evolucije te jedinstveni pristup: mješavina „Pale“ i „Caramel“ ječmenog slada, fermentacija Lager kvascom u plitkim, otvorenim tankovima i pri višim temperaturama uobičajenim za Ale piva (15-16ºC), te nježna karbonizacija u Anchor-ovim podrumima putem prirodnog procesa koji se naziva „kräusening“.
Mjehurići nalik onima kod „Šampanjca“, prepoznatljiv hmeljni buke' i uravnoteženi karakter Liberty Ale-a oživljava stoljetnu tradiciju proizvodnje piva u Americi. Prvi put proizvedeno 1975., ovo pivo se proizvodi isključivo u skladu s tradicionalnim metodama proizvodnje piva i koristi samo prirodne sastojke – svijetli ječmeni slad, svježe šišarke Cascade hmelja, posebni kvasac gornjeg vrenja te vodu. Korišteni kvasac stvara mnoge suptilne okuse i svojstva Liberty Ale-a. Prirodni proces nazvan "bunging" stvara nježnu karbonizaciju piva a „dry hopping“ jedinstvene arome ovog piva.
Anchor-ov Porter je staromodni, gotovo ručno proizvedeni Porter, s izuzetnim poštovanjem prema drevnom umijeću proizvodnje piva. Korišten je 100% ječmeni slad, velike količine svježe hmelja u šišarki, potpuno prirodna karbonizacija i jednostavan, prirodni proces proizvodnje kao nigdje na svijetu. Tamne, crne boje, guste i kremozne pjene i intenzivnog, bogatog okusa, Anchor Porter (prvi put proizveden u San Franciscu 1974.) je zaslužio svjetsku reputaciju za izvrsnu kvalitetu. Estetski ugodan i superioran u svakom pogledu.