Sljedeći stoljećima stare recepte, sav ječmeni slad za Schlenkerlu se suši na vatri drvenih trupaca. Dok se za sušenje ječemenog slada za klasično Maerzen pivo koristi bukva, za sušenje ječemenog slada za Eiche Doppelbock se koristi hrast. Takav “hrastov” slad pivu daje mekšu i višeslojniju dimljenu notu, za razliku od intenzivno aromatičnog “bukvinog” slada. Takva kompleksna dimljenost je kod Eiche-a odlično sparena s također višeslojnom gorčinom, a koja dolazi od upotrebe najfinijih Hallertau hmeljeva. Eiche mjesecima dozrijeva u pivovarinim podrumima ispod grada Bamberg ate se pretvara u posebnu božićnu poslasticu za ljubitelje dimljenih piva.
Schlenkerla Märzen je najpoznatije svjetsko “dimljeno pivo”! Proizvedeno je od ječmenog slada koje je bilo izloženo intenzivnom i aromatičnom dimu gorućih bukovih trupaca u vlastitoj Schlenkerla sladari. Takav dimljeni slad pivu daje izvrsnu ravnotežu sladnog i dimljenog, gdje dim preuzima ulogu hmelja koji inače daje ravnotežu sladnosti. Arome dimljene kobasice, slanine i dimljenog sira su jedinstvene za ovo izvanredno pivo.
Dimljeno Bock Lager pivo za sezonu jakih piva (od listopada do prosinca). Kao i Maerzen, Urbock je proizveden od 100%-tnog udjela Schlenkerla dimljenog ječmenog slada, te potom mjesecima dozrijeva u drevnim kamenim podrumima ispod grada Bamberga. Punijeg tijela i kompleksnije od klasičnog Maerzen piva, Urbock je njegov “jači brat” i njemački jesenski specijalitet.
Schlenkerla Rauchbier Weizen je pšenično Ale pivo s laganom dimljenom aromom. Kao i druga bavarska pšenična piva, proizvedeno je od mješavine ječmenog i pšeničnog slada. Udio ječmenog slada je klasični Schlenkerla dimljeni slad, dok udio pšeničnog slada nije dimljeni slad. Pivo je nefiltrirano pa kvasac koji refermentira u boci pivu daje prirodnu mutnoću i punoću arome.
Schlenkerla Helles pivo se kuha u istim bakrenim kotlovima, te je proizvedeno uz pomoć istog kvasca koji se koristi i za proizvodnju povijesnih Schlenkerla “dimljenih” piva, no bez upotrebe dimljenog ječmenog slada. Stoga, suptilne dimljene note u ovom pivu proizlaze iz korištenog kvasca, te čine ovo pivo jedinstvenim među klasičnim “Helles Lager” pivima.