Hanssens je najstariji specijalizirani "blender" lambica na svijetu. Kod njih se ne kuha pivo nego probiru različita godišta spontano fermentiranih lambica legendarnih proizvođača poput Boona, Girardina i Lindemansa. Da bi kreirali ovaj svoj klasični, kompleksni, tradicionalni lambic, osvježavajuće voćni i bez dodatka voća i napravili ga što konsistentnijim okusom, vječno probiru među nizom raznoraznih bačava, te odabranu mješavinu, gueuze, pivo koje jako sliči pjenušavom suhom bijelom vinu, potom drže šest mjeseci na stalnoj temperaturi u podrumima da drugi put odfermentira u samim bocama.
Hanssens ne miješa samo razna godišta lambica, već radi i klasične voćne verzije svojih piva - ne odstupajući ni milimetra od apsolutne autentičnosti. Kriekovi, lambici s višanjama (70kg po bačvi od 600 litara) se miješaju i proizvode prelijepo crveno pivo koje potom odležava mjesecima i ponovno fermentira u boci. U normalnim se uvjetima ovakvo pivo može držati i preko trideset godina, mijenjajući se i evoluirajući kako vrijeme prolazi.