Preporodom kulture Lambica u Belgiji posljednjih 20-tak godina, pivovara Girardin je dobila priliku da ponovo stane na noge, proizvodi i distribuira svoja piva, te da opskrbljuje druge proizvođače sladovinom za Lambic. Tako je Girardin jedan od glavnih dobavljača sladovine za poznate „blendere“ 3 Fonteinen, De Cam i Hanssens, te druge manje, privatne i eksperimentalne „blendere“.
Girardin Kriek se proizvodi od vode, ječmenog slada, pšenice, odstajanog hmelja i minimalno 150g cijelih višanja s košticama na litru finalnog proizvoda. Ne sadrži nikakve zaslađivače ni aditive. Pivom dominira okus i miris kiselkastih višanja, no kiselost piva je umjerena. Završetak je pak gorkasto-slatkast i proizlazi uglavnom od koštica višanja koje zaostaju u hrastovim bačvama tijekom primarne fermentacije. Pivo se prije punjenja u boce filtrira od koštica, nakon čega slijedi sekundarna fermentacija u boci, dodatno odležavanje i tek nakon toga se pivo stavlja na tržište.