Pivovara 3 Fontane je jedna od rijetkih preostalih tradicionalnih Gueuze „blendera“ u Belgiji, koja koristi isključivo 100% spontano fermentirano Lambic pivo, koje odležava u hrastovim bačvama, bez umjetnih zaslađivača i drugih aditiva. Vlasnik Armand Debelder kupuje svježi Lambic od drugih belgijskih pivovara (uglavnom od pivovara Boon i Lindemans, ponekad od Girardin-a), stavlja ih u vlastite hrastove bačve na odležavanje te ih potom „blenda“-miješa, upotrebljavajući svoju vještinu, znanje i strast, kako bi na kraju dobio jedinstveni Lambic-Gueuze.
Armandov Gueuze je obično mješavina 1-, 2- i 3-godišnjeg, nefiltriranog i nepasteriziranog Lambica, koji nakon „blendanja“ još minimalno godinu dana refermentira i dozrijeva u boci. Refermentacija u boci mu daje famoznu „šampanjcu“-nalik pjenušavost. Inače, Lambic koji se koristi za „blendanje“ se proizvodi od 60% ječmenog slada, 40% pšenice, odstajanog hmelja i vode, spontano je fermentiran divljim kvascima iz atmosferskog zraka i zatim stavljen u hrastove bačve na dozrijevanje.
3 Fonteinen Oude Gueuze je rijedak, visoko cijenjen i bez sumnje, jedan od najboljih u Belgiji. Ispravno pohranjen, pogodan je za odležavanje barem 10 godine, iz godine u godinu postajući sve bolji i kompleksniji. Kao i kod drugih tradicionalnih Gueuze piva, karakterizira ga iznimna kompleksnost okusa i mirisa a dominiraju kiselkaste i zemljane note. Vrlo je pjenušav i osvježavajući.